İçeriğe geç

Yönetim Kurul Üyeleri

Doç. Dr. Fatih YİĞİT

Finlexit CEO

1981 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde bitirdi. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünde tamamladı. Yüksek lisans derecesini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme programından, doktora derecesini ise İstanbul Üniversitesi Finans programından aldı.Lisans mezuniyetini müteakip özel sektörde ve belediye iktisadi teşebbüslerinde finans alanıyla ilgili çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2009 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak akademik hayata adım attı. 2012 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademik kadrosuna katıldı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesinde ve Boğaziçi Üniversitesinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde çeşitli dersler vermektedir.Kanada’nın Simon Fraser Üniversitesi ile İngiltere’nin Hull Üniversitesinde bir süre misafir araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü. Makaleleri ulusal ve uluslararası prestijli dergilerde yayınlandı. Ayrıca alanının önde gelen yayınevleri tarafından basılan kitaplarda yazarlık yaptı.Finans doktorasını tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de mezun oldu ve gerekli şartları sağlayarak avukatlık ruhsatnamesi aldı. Bilirkişi, konkordato komiseri, kayyım ve tahkim hakemi vasıflarıyla birçok dosyada görev almak suretiyle şirketler hukuku alanında uzmanlaştı. Bu münasebetle halen danışmanlık ve eğitim sektöründe hizmet veren bir şirketin kurucu ortağıdır.1996 yılında Milli Gençlik Vakfı (MGV) lise başkanı olarak başladığı STK çalışmalarını, lisans eğitimi süresince MGV Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürdü. Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği (MÜMDER), Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği (CİHANNÜMA), Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) gibi birçok STK’da muhtelif görevler üstlendi. İleri düzeyde İngilizce bilen Yiğit, evli ve 4 çocuk babasıdır.