Home / YÖNETİM KURULU

ENGİN GENÇ

BAŞKAN

1985 Yılında Sivas-Koyulhisar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul-Kağıthane’de tamamladı.2004 Yılında başladığı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü 2008 yılında tamamladı. Aynı yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. 2008-2010 yılları arasında Bağcılar Belediye Başkanlığında memur olarak iş yaşamına başladı. 2010-2012 yıllarında Bahçelievler Belediyesi Strateji ve Bütçe sorumlusu olarak görev yaptı. 2012-2014 yıllarında Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak çalıştı.2014 Yılında Maliye Bakanlığı Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazandı ve halen İstanbul Boğaziçi Grup Başkanlığında Vergi Müfettişi olarak görev yapmaktadır. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul Şubesinde Ekonomik Araştırmalar Direktörlüğü görevini 2015 yılından bu yana sürdürmektedir.Vergi Müfettişleri Derneği Üyesidir.

DOÇ. DR. MEHMET GÜNEŞ

BAŞKAN YARDIMCISI / AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU

1979’da Ünye doğdu. Lise eğitimini Ünye İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırma Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında tamamladı. Halen Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak  çalışmaktadır. Servet-i Fünun’dan Cumhuriyet’e Türk Edebiyatında Manzum Hikaye; Sabahattin Âli’nin Eserlerinin Kaynakları Roman, Hikâye ve Şiirlerinde Biyografik Unsurlar; Şehre Yansıyan Medeniyet Edebiyata Yansıyan Şehir Yahya Kemal Beyatlı ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Eserlerinde Şehir vd. kitapların yazarı olan Mehmet Güneş’in akademik dergilerde ve sempozyum kitaplarında da yayınları mevcuttur. Mehmet Güneş  Mümder, İlem, İlim Yayma Cemiyeti vb. Sivil toplum kuruşlarında etkin olarak çalışmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu vardır.

ERHAN KAYA

BAŞKAN YARDIMCISI / KARİYER VE PLANLAMA

Şanlıurfa doğumlu olan Kaya, ilköğretim ve Lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır.Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi’nde tamamlamış olup aynı yıllar arasında Sosyoloji bölümünden de lisansını tamamlayarak Sosyolog ünvanını almıştır.İnsan Kaynakları üzerine Yüksek Lisansını tamamlayan Kaya, halihazırda Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü SBF ABD Yönetişim ve STK üzerine akademik çalışmalarına devam etmektedir.2009-2014 yılları arasında birçok Sivil Toplum  Kuruluşunda Yöneticilik yaparak 30’a yakın  ulusal ve uluslararası hakemli proje uygulamıştır. Uygulanmış olan projelerin 7 tanesi Brüksel temaslı projeler olup Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerine katkı sunacak çalışmalar çerçevesinde gelişmiştir.Aynı yıllar arasında Almanya, Lüksemburg, Hollanda ve Fransa’da eğitim sistemleri üzerine çalışmalar yapan Kaya, edinmiş olduğu tecrübeleri, kurmuş olduğu Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla öğrencilerin ve gençlerin faydalanması amacıyla girişimlerine devam etmektedir.Uzun zamandır yapmış olduğu girişimler neticesinde İstanbul Lider Kariyer Enstitüsünü kurmuştur. Enstitü bünyesinde Hakimlik Akademisi, Avukatlık Akademisi, Kariyer Kampüsüm gibi markaların yöneticiliğini yapmakta olup, 2018 yılı itibariyle startını vermiş olduğu ilkuzem markasıyla uzaktan eğitim merkezi ve ilken Yayınevi girişimleri bulunmaktadır.

HASAN DÖNMEZ

BAŞKAN YARDIMCISI / BURS KOMİSYONU

Maliye Bakanlığı’nca yapılan giriş sınavını kazanarak, 2011 yılında Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak memuriyet hayatına başladı. 2014 yılında yapılan yeterlik sınavını kazanarak da Vergi Müfettişliğine atandı. Halen Vergi Müfettişi olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamak üzere olup; Sinema eğitimine, Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde devam etmektedir. Vergi Sorunları Dergisi “VSD TV” kanalında “Vergi Sorunları” adlı programın 4 bölüm  yönetmenliğini üstlenmiştir.  Vergi Sorunları Dergisi “Hakem ve Yazı Danışma Kurulu” ve “Yayın Kurulu” üyesidir. Gelirler Kontrolörleri Derneği “Merkezi Yönetim Kurulu” üyesidir. Uzmanlık alanları arasında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezlerinin vergilendirilmesi olup, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyona ilişkin çeşitli dergilerde yayımlanmış olan çalışmaları bulunmaktadır. (www.hasandonmez.com) Ayrıca, Vergi Algı internet sitesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ABDULKADİR KAYALOĞLU

BAŞKAN YARDIMCISI / HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM

1980 Kastamonu doğumlu olup memleketi Samsun’dur. İlk, Orta ve lise öğrenimini Taşköprü’de tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İşletme bölümünden 2006 yılında mezun oldu. 2009 yılında Kamuda Finansman Personeli olarak iş yaşamına başladı. Aynı departmanda Analiz ve Raportör Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası

NURGÜL AKINCI

BAŞKAN YARDIMCISI / KADIN ÜYELER

Adıyaman’da doğdu. İlköğretimini Mersin’de Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda, liseyi Açıköğretim Lisesinde  tamamladı. 2012-2017 yılları arasında Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimi gördü. 2018 yılında aynı üniversitede Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalında yüksek lisansına başladı. 2019 Nisan ayı itibariyle Hüsnü M.Özyeğin Anadolu Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapmaktadır.

MEHMET AKİF AKKAYA

BAŞKAN YARDIMCISI / GENEL SEKRETER

1993 Ordu / Fatsa doğumluyum, ilkokulu ve ortaokulu memleketim Kumru’da tamamladım. Liseyi Aybastı Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Üniversite eğitimimi Marmara Üniversitesi İİBF İşletme bölümünde 2015 yılında tamamladım. Sabahattin Zaim Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisansıma devam etmekteyim. 2015 -2016 yıllarında MÜMDER Genel Sekreterliğini yürüttüm. 1 sene yurtdışı eğitiminden sonra 2017 yılında THY Teknik A.Ş.’de uzman olarak görev yapmaya başladım.

ÖMER FARUK ŞAFAK

MALİ İŞLER VE KAYNAK GELİŞTİRME

1984 İstanbul doğumlu olup memleketi Rize’dir. İlk, Orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayıp Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden 2008 yılında mezun oldu. 2009-2010 yıllarında PTT memurluğu yaptı. 2010 Aralık itibari ile özel bir şirkette muhasebe biriminde çalışmaktadır. Evlidir

DR. AZAD OSMANLI

DIŞ İLİŞKİLER

Azerbaycan doğumlu olan Osmanlı,ilköğretim ve lise eğitimini Azerbaycanda,lisans ve yüksek lisans eğitimlerini ise İktisat alanında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2000 yılında Doktora eğitimi için Marmara Üniversitesi’ne kabul edilmiş olup Doktorasını tamamlamıştır. 2000 yılından beri birçok üniversite ve eğitim kurumlarında iktisat alanında dersler vermiştir.2 Adet Akademik kitabı, Rusça ve İngilizce yazılmış makaleleri olan Osmanlı Eğitmenlik hayatı boyunca 40’a yakın şehirde eğitim ve seminerler vermiştir.İstanbul’da 2000-2013 yılları arasında farklı eğitim kurumlarında kuruculuk,yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.2013 yılından beri Bilgi Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi’nde İktisat alanında dersler vermekte olan Osmanlı, 2016 yılı itibariyle Kariyer Kampüsüm Genel Direktörlüğü, 2018 yılı itibariyle de İstanbul Lider Kariyer Enstitüsü İş Geliştirme Direktörlüğü görevine getirilmiştir.

MUHAMMET DEMİRCİ

PERSONEL VE İDARİ İŞLER

1984 yılında doğan Muhammet Demirci, İlk ve Orta öğrenimini Şile’de tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden 2006 yılında mezun olmuştur. 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finansman Müdürlüğünde Sözleşmeli memur olarak çalışma hayatına başladı. 2008 yılında Amerika Birleşik Devletlerine Yüksek Lisans yapmaya gitti. Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Finansal İktisat bölümünden 2010 yılında “ Yerel yönetimlerin finansmanı ve bir finansman aracı olarak belediye tahvilleri” konulu tezini sunarak mezun oldu. Kamu şirketinde Bütçe ve Finans Şefi olarak görev yapmakta olan DEMİRCİ , evli ve 2 çocuk babasıdır.

MEHMET KÖSE

ÜNİVERSİTE İLE İLİŞKİLER

1988 Şanlıurfa doğumlu olup ilk ve ortaöğrenimini burada tamamlamıştır. Sırasıyla: Gazi Üniversitesi önlisans İşletme, Anadolu Üniversitesi lisans İşletme ve Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı lisans bölümlerinden mezun olmuştur. Akabinde 2018 yılında Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler Anabilim Dalı Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları tezsiz yüksek lisans bölümünü bitirmiştir. Hâli
hazırda Kırklareli Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2013 yılından beri Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında referans hizmetleri sorumlusu olarak çalışmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almakta olup evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

MUHAMMED OĞUZHAN AKPINAR

ÜYELİK FAALİYETLERİ

1998 doğumlu. İlk öğretimini İstanbul, Ortaöğretimini Samsun’ da tamamladı. Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Muhammed Oğuzhan Marmara Üniversites Hukuk bölümüne 2017 de başladı. Halen Hukuk bölümü öğrencisidir.

DR. ÜMİT DOĞAN

STK’LAR VE KURUMSAL İLİŞKİLER

1975 Sivas doğumlu, ilk orta liseyi istanbul da tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olarak Sivas da hekimlik hayatına başladı. Bir süre sonra Sivas  il sağlık müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yaparken Sağlık Sen Sivas şube başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra İstanbula geldi ve burada sırasıyla bağcılar eğitim araştırma hastanesi Mehmet Akif ersoy göğüs kalp damar cerrahisi hastanesinde başhekim yardımcılıkları görevinde bulundu. Bunun müteakibinde esenler kadın doğum ve çocuk hastanesinde kurucu yöneticilik yaptı ve sonrasında Nyala Sudan Türkiye hastanesinde yöneticilik yaptı. Halen SGK topkapı sağlık sosyal güvenlik merkezinde müdür yardımcısı olarak görevini yürütmektedir. Resmi görevler yanı sıra bir çok sağlıkla ilgili sivil toplum  kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Hastane ve sağlık kurumları işletmeciliği nde yüksek lisansı bulunan ümit doğan halk sağlığı doktora programına devam etmektedir. Evli 2 kız babasıdır ve iyi derece de İngilizce ve başlangıç seviyesinde Arapça bilmektedir.

MUHAMMED ONGUN

EĞİTİM FAALİYETLERİ

1987 yılında TOKAT Niksar da doğdu ilkokul ortaokul ve lise eğitimini Kağıthane de gördü.2005 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümüne girdi üniversite yılları ve daha sonrasında çeşitli stklarda görev aldı 2009 yılında özel öğretim sektöründe öğretmen ve idareci olarak çalışmaya başladı Birikim dershanesinde Çözüm dershanesinde Çözüm Kolejinde çeşitli idarecilik ve öğretmenlik görevlerinde bulundu halen Özel Kağıthane Çözüm Kolejinde kampüs müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır

YUNUS TUTKUN

ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ

23 Eylül 1996’da Safranbolu/Karabük doğumludur. İlk,Orta ve Lise eğitimini Karabük’te tamamlamış, 2014 yılında Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (ing) bölümüne başlamıştır. Üniversite’deki eğitim hayatı devam etmekte olup, çeşitli STK faaliyetlerinde görev yapmakta ve dergilerde yazılar yazmaktadır. Şuan Anadolu İletişim Hizmetleri bünyesinde çalışmaktadır.

ÜMİT YILMAZ

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU KOORDİNATÖRÜ

1979 Sivas’ta doğdu. İlköğretimi sivasta tamaladıktan sonra İstanbulda hafızlık eğitimini tamaladı. Üsküdar İmam hatip ortaokulunu ve ardından Esatpaşa İmamhatip lisesini bitirdi. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Elektronik haberleşme ve Bilgisayar Kontrol öğretmenliğinden mezun oldu. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra 2007 yılında öğretmenliğe başladı . Şu anda İstanbul beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma enstitüsünde Müdür olarak görev yapmaktadır

.

YUSUF GÜRLEK

MEZUNLAR İLE İLİŞKİLER

ORHAN ÖNDÜÇ

İSTİHDAM FAALİYETLERİ

28 Haziran 1985 Yılında Malatya –Battalgazi’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya-Battalgazi’de tamamladı. 2005 Yılında başladığı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İşletme bölümünün ardından, 2016 Yılında Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi- İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim bölümünde havacılık üzerine tezli yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında Türk Havayolları’nda Harekât Koordinatörü olarak iş yaşamına başladı. 2010 yılından bu yana Turkish Ground Services’te Operations Supervisor olarak görev yapmaktadır. Birçok STK’da önemli görevler almıştır. İngilizce bilen Öndüç, evlidir.

AV. ABUBEKİR OY

KAMU YARARI VE HUKUKİ İŞLER

04.15.1985 Erzincan doğumlu. Ortaokulu Pendik İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi Pendik Lisesi’nde okudu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2006 yılında mezun oldu. Serbest avukatlık yapmaktadır.

BİLAL GENÇALP

BASIN VE YAYIN BİRİMİ

1989 yılında Erzincan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 2010 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli medya kuruluşlarında farklı pozisyonlarda görev yapan Gençalp, halen basın sektöründe çalışmaya devam etmektedir.

İLHAN KURT

EDEBİYAT VE SANAT FAALİYETLERİ

Erzincan’ın Refahiye ilçesinin Topağaç Köyü’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu İstanbul’da okudu. Lise öğrenimini İstanbul Maçka Akif Tuncel Teknik Lisesi’nin Elektrik-Elektronik Alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri
Öğretmenliğinden1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Rize Fındıklı Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenliğe başladı. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yedek subay öğretmen olarak çalıştı. Millî Eğitim Bakanlığının açtığı sınavları kazanarak sırasıyla Rize/ Ardeşen Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde 5 yıl müdür yardımcılığı, Rize/ Pazar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 5 yıl okul
müdürlüğü yaptı. 2011 yılında “Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve
Ekonomisi Alanında” Yüksek Lisansıı tamamladı. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlendirme şube müdürlüğü yaptı. Açılan sınavı kazanarak 2014 yılında halen görev yapmakta olduğu Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atandı.
ÇALIŞMA ve YAYINLAR: EDEBİYAT ALANINDA
Edebiyat alanında çalışmaları mevcuttur. Şiir, hikâye, roman ve deneme alanında yayınlanan kitapları şunlardır:Araf (Şiir), Ayasofya’nın Gözyaşları(Roman), Dukas/Mekir(Hikâye), Kül ve Köz(şiir), Karınca Nefesi(Öykü), YİRMİBİR (Roman), Kırk Kilit Kırk Anahtar Kurtuba(Basımda), Dil ve Edebiyat, Yediiklim, Türk Edebiyatı, Töre, Anadolu Gençlik Dergisi gibi dergilerde şiir ve makaleleri yayımlanmaktadır.

GÜVEN AVŞAR

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

1982 yılında dünyaya gelen Güven AVŞAR, ilk-orta ve lise eğitimini Kocaeli ilinde tamamlamıştır. 2004 yılında Marmara üniversitesini kazanarak oradan mezun olmuştur. 2011 yılında Mülga SHCEK Genel Müdürlüğünde Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Kanun Hükmündeki Kararnameyle kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Denetçi olarak görevini icra ederken, Çalışma Bakanlığıyla ASP Bakanlığı’nın birleşmesi sonucu kurulan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında halihazırda Denetim elamanı ,(Denetçi) olarak görevinİ sürdürmektedir. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Programında tezli yüksek lisans öğrenimi tez aşamasındadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi Adalet bölümünde son sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmektedir. Orta derecede ingilizce bilen Güven AVŞAR Bakanlık çalışanlarına, mesleki, hukuki ve mali konularda çeşitli eğitimler vermektedir.

SALİHA TUNÇ

KADIN ÜYELER

1 Aralık 1991 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılından beri Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

HATİCE BUŞRA TUNA

KADIN ÜYELER

29 Mart 1996’da doğdu. Lise eğitimini Tokat- Erbaa Yılmaz Kayalar Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2013’te başladığı Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2017’de mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmalar Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmaktadır.

ABDULLAH ALTUNKES

BURSİYER REHBERLİĞİ

1980 yılında Sivasta doğdu.Sivas Anadolu Öğretmen Lisesini 1998 yılında bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden 2003 yılında Yüksek lisans derecesiyle mezun oldu.Akademik çalışmalarına Cumhuriyet Üniversitesinde devam ediyor.
12 yıl boyunca çeşitli illerde Özel Eğitim Kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.Milli Eğitim Bakanlığında bir süre Tarih öğretmenliği de yaptıktan sonra bu görevinden istifa etti. 2003-2007 tarihlerinde Mümder Genel Sekreterliği görevini yürüttü.Birçok STK da üyelikleri bulunmaktadır.
Halen Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nde Kişisel Gelişim Eğitimleri Bölümünde Eğitmen ve Şef olarak görev yapmaktadır. 2005 yılından bu yana 500 ün üzerinde seminer,konferans ve tebliğ sundu.Kişisel gelişim programlarının yanında gazete ve dergilerde köşe yazarlığı,radyo proğrmacılığı da icra etmekte olup, Profesyonel Yönetici Koçluğu da yapmaktadır. İngilizce biliyor.