Marmara Okulu

Home / Marmara Okulu
Aşağıdaki banka bilgilerimizi kullanarak EFT/Havale yoluyla bağış yapabilirsiniz.

Banka Adı: Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Hesap Adı: Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği
IBAN No : TR24 0020 5000 0912 8488 6000 05
Hesap No: 91284886-5

Taahhüt Formu

Taahhüt formunu doldurarak dernekten ilgili arkadaşların sizlerle iletişime geçmesini bekleyebilirsiniz.
MARMARA OKULU HAKKINDA
İdlib, savaştan kaçanların kurtuluş adresi olmuş bir yer. Hayata tutunmalarının yeni adresi. Özellikle Türkiye’ nin yardımları ile ayakta duran bir yaşam alanı. Türk menşeili sivil toplum kuruluşlarının uğrak adresi. Özellikle çocukların ön plana çıktığı İdlib’ te diğerlerinden çok farklı bir okul var. Bölgenin en büyük okulu. Marmaralı üyelerimiz tarafından projesi başlatılan ve devam ettirilen, 1.000 in üstünde çocuğa eğitim vermeye çalışan bir okul “Marmara Okulu”. Çok büyük zorluklarla inşaa edilmiş ve halen mevcut zorlukları aşmaya çalışıyorlar. MÜMDER ailesi olarak duruma vakıf olduğumuzda hemen harekete geçtik ve buradaki öğrencilere ve öğretmenlere sahip çıkmaya karar verdik.
İDLİB HAKKINDA
2011 yılında Suriye rejiminin baskıları sonucu başlayan iç savaş bugün ülke sınırlarını aşmış ve okyanus ötesi ülkeler dahil birçok ülkeyi bu savaşın içinde dahil etmiştir. Direk müdahalelerin yanında destek ve lojistik destek şeklinde kendini göstermektedir. Bu savaş nedeniyle 450 bin üstünde insan hayatını kaybetmiştir. Yine hayatta kalabilmek için evini ve ülkesini terk eden kişi sayısının ise 5 milyonun üstünde olduğu bilinmektedir. Bu süreçte Türkiye 3 milyonu aşkın insana ev sahipliği yapmakta ve dünyada en fazla mültecilere kapısını açan ülke konumundadır. Tüm bunların yanında Türkiye sınırına yakın yerleşim birimlerinde hayata tutunmaya çalışan insanlar bulunmaktadır. Bunlardan biriside İdlib’ tir. İdlib Suriye’ nin kuzeybatısında bulunan bir şehirdir. Halep’ e 60 km mesafe, Hatay Reyhanlı’ ya 62 km mesafede olan bir yerleşim yeri. Ayrıca Hatay ile toprak komşulukları bulunmakta bu nedenle güney illerimiz ile kültür ve yaşam benzerlikleri bulunmakta. Savaş dolaysıyla önemli bir mülteci yerleşim alanına dönüşen İdlib bugün 3 milyon üstünde insan barındırmakta.