KARİYER OFİSİ HAKKINDA

Home / KARİYER OFİSİ HAKKINDA

İnsan Kaynakları Komisyonunun Amacı

Komisyonun Amacı: Marmara mezunlarına niteliklerine uygun, iş bulmaları konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir. Amacımız hem işverenler, hem de iş arayan mezunlarımızın güvenini ve yoğun ilgisini çekecek, Marmara’lılara yaraşır etkin bir platform oluşturmaktır.

İş dünyamızda çok sayıda Marmara’lının sahibi ya da yöneticisi olduğu firma bulunmaktadır. Bunların büyük kısmı KOBİ düzeyinde işletmelerdir. Komitemiz, bu firmalar arasında ortak bir platform oluşturarak, aralarında işbirliği bağı kurmayı hedeflemektedir. Komitemiz bunun yanı sıra, çeşitli organizasyonlarla İş dünyamızın temsilcilerinin; mesleki, teknik ve ticari deneyimlerini Marmara Üniversitesi camiası ile paylaşması için çalışacaktır. Derneğimiz vasıtasıyla iş dünyası ile, Üniversitemizin yararına olacak ortak projeler geliştirmekte komitemizin görevleri arasındadır.

Kariyer Ofisi Amacı ve Vizyonu

Kariyer Merkezimizin amacı; öncelikle Marmara Mezunlarına, niteliklerine ve beklentilerine uygun iş imkanlarını sağlamak ve aynı zamanda tüm işverenlere,  aradıkları  yüksek nitelikteki Marmaralı Mezunlar için güvenerek başvurabilecekleri bir platform oluşturmaktır.
Merkezimize başvuracak mezunlarımız başlıca üç ana grupta toplanmaktadır:
Henüz yeterli iş deneyimi olmamakla beraber, iyi bir akademik teknik eğitim almış ve yaptıkları nitelikli gerçek stajlarla  profesyonel  iş hayatına başlamaya hazır genç ve dinamik Marmaralılar

Profesyonel iş dünyasında belli bir deneyim ve birikime sahip ve girecekleri kuruma ciddi katma değer yaratabilecek nitelikte deneyimli 30-45 yaş grubu Marmaralılar

Çeşitli sebeplerle erken emekli olmuş veya başka nedenlerle iş aramakta olan,  deneyimleriyle kurumlarına değer katacak 45 yaş üstü Marmaralılar

Merkezimiz işverenlerimize ise öncelikle şu imkanları sağlamaktadır

Merkezimize vereceğiniz iş ilanlarınıza yapılacak başvurular mutlaka bir Marmara mezunu tarafından yapılmış olacaktır. Dolayısıyla niteliksiz başvuruların doğuracağı gereksiz zaman kaybı baştan önlenmiş olmaktadır.

Gerek işveren, gerekse iş arayan başvuruları Kariyer Merkezimiz tarafından bir ön incelemeye tabi tutulmakta ve temel bazı kriter incelemesi yapılmaktadır.

Kariyer Merkezimiz istisnasız tüm firmaların başvurusuna açıktır.  Bununla beraber, yalnızca iş arayan Marmara mezunları başvurabilir.

Kariyer Merkezimiz bir ilk adım olarak hizmete sunduğu web sitesinin yanısıra, ilerleyen günlerde istihdama dönük seminerler, toplantılar ve benzeri diğer kurumsal etkinliklerle konusunda örnek alınacak bir istihdam bürosu olmayı hedeflemektedir.

ilgili linkler

CV Bırakmak için: http://mumder.org.tr/cv-bankasi/