Kamuoyuna Duyuru [İBB Seçim]

Home / DUYURULAR / Kamuoyuna Duyuru [İBB Seçim]

23 Haziran 2019 günü yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için MÜMDER (Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği) olarak görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz:

1- 31 Mart Seçimleri’nde ortaya çıkan durum hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son sözü söyleyerek, millî iradenin sandığa doğru yansıtılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarı kararını almıştır.

2- İstanbul, hem Doğu Roma İmparatorluğunun hem Osmanlı-İslâm dünyasının başşehri olmuş dünyanın merkezi sayılabilecek sembol bir şehirdir. Dünyadaki tüm güç odaklarının üzerine hesaplar yaptığı stratejik öneme sahiptir. Kısaca dinî, kültürel, siyasî ve iktisadî açıdan başka bir şehirle mukayese edilemeyecek bir konum taşımaktadır. 20 milyona yaklaşan dev nüfusuyla Avrupa’da birçok ülkeden daha fazla bir nüfusu barındırmaktadır. Bu seçimlerden çıkacak sonuçlar sadece ülkemizin değil, çevre ülkelerin, bütün Müslüman toplumlarının ve dünya siyasetinin de geleceğini etkileyecek bir boyuta sahiptir. Nitekim, Türkiye ve İstanbul üzerinde emperyal emeller besleyen dünyadaki hemen bütün güç odakları, 31 Mart Seçimleri’nde alınan sonucu, kendileri açısından muazzam bir zafer olarak görüp, seçimlerin yenilenmesi kararına karşı dünya kamuoyunda Türkiye aleyhine ağır bir baskı oluşturmaya, o ilk neticeyi tekrar elde etme yolunda yoğun çabalar harcamaktadırlar.

3- Bu durumda, biz MÜMDER olarak, halkımıza, hangi dünya görüşüne, hangi itikadî veya ideolojik dünyaya ait olurlarsa olsunlar, günlük siyasî hırslar, ihtiraslar, kırgınlıklar veya menfaatlere göre değil, bu büyük tarihî merkezin geçmişi kadar geleceğini de düşünerek, durdukları yeri, tercihlerini, saflarını ona göre belirlemelerinin ve milletimizin geçmişteki, hâlihazırdaki ve gelecekteki nesillerinin geleceğini de etkileyeceğinin şuurunda olarak, belirlemeleri gerektiğini hatırlatıyor ve bu tarihî sorumluluğun gereğince hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

4- Bu şehirde yaşayan her vatandaşımızı İstanbul’u bize aziz bir vatan olarak bırakan bütün şehidlerimizin ruhuna uygun bir tercihle, Sultan Fatih’in emanetine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

MÜMDER

Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği