HALİD MEŞAL MUMDER DE

Home / ETKİNLİKLER / KURSLAR & EĞİTİMLER / HALİD MEŞAL MUMDER DE

Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi Sertifika Programına Halid MEŞAL katıldı.
STK lar arasında bir ilk olan ve bu yıl T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği MÜMDER 2. Dönem Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi Sertifika Programı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşid KÜÇÜK Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Cemil BOZ; gerçekten heyacan verici bir proje
Program İstiklal Marşı ve Kuran Tilaveti ile başladı. Sonrasında İstanbul Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Cemil BOZ konuşmasını gerçekleştirdi. Cemil bey, “Bakanlığımız tarafından desteklenen bu projede konuşmak gerçekten heyacan verici ve örnek bir projedir. Bu projeyi başlatan dernek arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Çünkü Kudüs bizim vazgeçilmezlerimizdendir. Projeden mezun olan arkadaşlardan ricamız Kudüs’ü hakkıyla  anlatanlardan olmalarıdır” dedi.

Adem CEYLAN; Kudüs’ü çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor
Cemil beyden sonra konuşmaya MÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem CEYLAN devam etti. Adem Bey konuşmasında “derneğimiz bir çok başarılı projelere imza attı ve atmaya devam ediyor. Bu sene özellikle Nitelikli Hamilik Projesini başlattık ve bu proje ile kaliteli ve donanımlı öğrencileri okul sonrası hayata yetiştirmek niyetindeyiz” dedi. Devamında “Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesinin büyük bir ihtiyaçtan doğdu ve proje ile ihtiyacın sadece bir kısmının karşılıyor.  STK larında Kudüs noktasında hassasiyet göstermelerini gerekiyor. Ayrıca evlerimizde Kudüs’ü yaşamamız gerekiyor, çocuklarımıza Kudüs’ü anlatmamız gerekiyor, hatta Kudüs’e mutlaka gidilip ziyaret edilmesi gerekiyor, Ümmetin kurtuluşu Kudüs’ten geçiyor. Son olarak bu projede başından sonuna büyük emeği bulunan Uğur KARATAŞ’a ayrıca teşekkür ederiz.” Dedi.

Halid MEŞAL; Kudüs Müslümanların kalbidir.
Program Halid MEŞAL’in konuşması ile devam etti. Halid Bey “Marmara Üniversitesinde ikinci kez bulunduğum için çok mutluyum. Marmara Üniversitesi de Mavi Marmara Gemisinden sonra Uluslararası bir şöhrete kavuştu. Bu bağlamda sizler iki kez gurur duyun.” Dedi. Devamında “salona girdiğimde heyacanlandım. Türk’lerin Kudüs sevgisi çok başka, Allah-u Teala Kudüs’ü Kuran’ın ortasında zikrediyor. Bu bağlamda Müslümanlar için Küdus bir kalptir.  Dolaysıyla bu kalbi korumamız gerekiyor. Çünkü bu kalp Allah’ın bir emanetidir. Kudüs’ün toprağı Peygamberler ve Sahabe-i İkram ile yoğrulmuştur. Bu yüzden Küdus’e ömrümüz yettiğince sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda her müslümanın sorumluluğu bulunmakta ve bu sorumluluk ile Allah’ın  karşısına çıkacağız. Filistin ve Kudüs’ü İsrailin işgalinden kurtarmamız gerekiyor. Bunun içinde sistemli çalışmamız ve programlar geliştirmemiz gerekiyor. 15 Temmuz kalkışmasında Türk Milleti meydanara indi ve devletine toprağına sahip çıktı. Bu mahiyette ve bu duygular ile Kudüs’e sahip çıkmamız gerekiyor. Türk halkından beklentimiz Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir komutanı Küdus ve Filistin haklı için yetiştirmeleri. İnşallah yarın Filistin ve Kudüs’ü sizler ile İsrail işgalinden kurtarırız. Amerikanın İsraili desteklemesi, arapların ve Müslümanların zayıf olması gözümüzü korkutmasın çünkü Allah’ın vaadi var.” Diyerek sözlerine son verdi.

Halid Bey konuşma sonrasında kendine yöneltilen soruları cevapladı. Kendilerine MÜMDER başkanı Adem Bey tarafından el yazması hat tablosu takdim edildi. Program devamında Kudüs’e eğitim için giden proje öğrencilerinin hazırladığı sinevizyon gösterildi ve serifika almaya hak kazanan proje öğrencilerine MÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem CEYLAN, Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed DEMİRCİ ve Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. İbrahim SUBAŞI tarafından sertikaları takdim edildi. Program ezgi dinletisi ile sona erdi.